error_outline
04. desember kl. 14:49

Koronavirus - informasjon og oppdatering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

Kurs og gruppeaktiviteter

 

Faste aktiviteter i Frisklivssentralen

 

Frisk tirsdag: Treningsgruppe i Frisklivssentralens lokaler hver tirsdag kl. 11. Enkle øvelser for styrke, kondisjon og bevegelighet. Passer for alle som ønsker å bli mer aktive, både deg som er uvant med trening og deg som har mer erfaring men som ønsker et puff for å få mer struktur på treninga. Gratis deltakelse, ingen påmelding.

Høsten 2020: Vi sender også treningsøkta live via facebooksiden vår Frisklivssentralen Inderøy slik at det er mulig å delta hjemmefra. Av smittevernhensyn bruker vi ikke noe felles treningsutstyr. Deltakerne må gjerne ta med to vannflasker som vi bruker i treninga.

 

Torsdagstrim med legen: Utendørs trening i samarbeid med legetjenesten hver torsdag kl. 14.30-15.30. Oppmøte utenfor legesenteret. Minst én av fastlegene er med hver gang. Vi varmer opp med en gåtur før enkel kondisjonstrening og øvelser for styrke, bevegelighet og balanse. Gruppa er særlig for deg som er uvant med trening, men passer for alle som ønsker å komme i bedre form! Gratis deltakelse, og du trenger ikke noe utstyr.

Høsten 2020: Oppstart 17. september. På grunn av smittevern må vi ha påmelding hver uke innen torsdag kl. 10 på sms til nr. 40073320. Max. 20 deltakere (først til mølla).

 

“Flere kokker” er et samarbeid med Frivillig Inderøy hvor vi lager sunn, god og rimelig lunsj og spiser i lag hver torsdag kl. 10-12. Enkel kostholdsveiledning og matlagingstips underveis. Passer for deg som ønsker inspirasjon og kunnskap for å lage sunnere hverdagsmat hjemme. Åpent for alle. Pris kr. 30 pr gang.

Høsten 2020 avventer vi oppstart, av smittevernhensyn. Ta gjerne kontakt hvis du er interessert i å delta så får du beskjed når vi starter opp. 

 

 

Kurs og arrangement:

 

Temakveld Søvn og søvnbehandling

1. oktober kl. 19.00.

Psykolog Rakel Aasprang fra St. Olavs Hospital forteller om søvn - hvorfor det er viktig for oss, vanlige søvnplager og hvordan vi kan legge til rette for å få god søvn. Gratis inngang, åpent for alle. Påmelding innen 29. september.

 

Sov Godt-kurs passer for deg med moderate søvnplager. Kurset går over fire samlinger og gir deg tips, råd og teknikker for bedre søvn. Kursavgift 200 kr.

Høsten 2020: Oppstart 22. oktober kl. 18-20. Øvrige datoer:  29. oktober, 5. og 12. november. Påmelding innen 19. oktober.

 

Bra Mat-kurs passer for alle som ønsker inspirasjon, kunnskap og motivasjon til sunn mat i hverdagen. Kurset går over 5 samlinger med fokus på sunne alternativer, varedeklarasjoner, utveksling av erfaringer, oppskrifter og praktisk matlaging. Kursavgift kr 500, dette inkluderer et enkelt måltid hver kursøkt. 

Høsten 2020:

Oppstart 19. oktober kl. 14-16. Øvrige datoer: 26. oktober, 9. og 23. november, 7.desember.

Påmelding innen 16. oktober.

Vi tilpasser kursopplegget etter gjeldende smittevernregler, bl.a. i hvilken grad vi kan ha felles matlaging som del av kurset.  

 

12-ukers frisklivsgruppe er et tilbud til voksne som ønsker å komme i gang med mer fysisk aktivitet. Vi møtes ukentlig til felles trening og det legges opp til at deltakerne har minst én fast treningsøkt i tillegg til denne disse 12 ukene. I løpet av perioden har vi 4 temamøter: Oppstartsmøte, Fysisk aktivitet, Bra mat, Søvn. Du kan gjerne delta på våre andre kurs parallelt med dette gruppetilbudet. Deltakeravgift er kr 200. Dersom du ønsker å delta i Bra Mat-kurs eller KiB-kurs samtidig blir totalprisen 500 kr. 

Høsten 2020: Oppstart i uke 39. Ta kontakt for mer informasjon.

 

Kurs i mestring av belastning (KiB): Kurs i mestring av Belastning- KiB, er utarbeidet for personer som har behov for og ønsker å bedre sin evne til å mestre belastninger, knyttet til både arbeidsliv og privatliv.

Kurset har 8 ukentlige samlinger. Kursavgift kr 500.

Høsten 2020: 8 torsdager kl. 13-15 med oppstart 15.oktober. Påmelding innen 1.oktober.

 

Kurs i Depresjonsmestring (KiD): KiD er basert på kognitiv atferdsteori som er en godt dokumentert metode for å behandle depresjon. Kurset er effektivt ved mild/moderat depresjon. Kurset kan gis alene eller som tillegg til medikamentell behandling.

Høsten 2020 har vi ikke KiD-kurs, men vi regner med å kunne tilby dette på nyåret 2021. Meld gjerne din interesse, så får du beskjed når vi har datoene klare. Verdal kommune har også tilbud om KiB-kurs som kan benyttes av deltakere fra Inderøy. Mer informasjon her: (dokument Kurs i mestring av belastning og Kurs i Depresjonsmestring)

 

Tobakksslutt: Frisklivssentralen tilbyr individuell veiledning til deg som ønsker å slutte med røyk eller snus. Dersom du ønsker å delta i røykesluttgruppe har vi mulighet til å henvise til nabokommunene. 

 

Turgrupper og treningsgrupper drevet av frivillige

Frivillige organisasjoner og grupper driver en lang rekke åpne tilbud rundt i kommunen.

Se oversikt over tilbudene her: Ukeplan trening

 

Alle påmeldinger gjøres til telefonnummer 40073320 (ring eller send sms) eller epost maria.aune@inderoy.kommune.no.

Følg oss gjerne på facebook for oppdatert informasjon om kurs og temakvelder: Frisklivssentralen Inderøy.

 

Følg oss gjerne på facebook for oppdatert informasjon om kurs og temakvelder: Frisklivssentralen Inderøy.

 

Skjema